A szomszédban bűncselekmény az Uber-sofőrködés

Pofon Pozsonyban is az Ubernek

Az autóbérlés, az autókölcsönzés, a taxizás és a sofőrszolgálat témakörben nem árt arra is figyelnünk, mi újság ezen iparágakban a szomszédunkban!

Ezúttal a Paraméter nevű, magyar nyelvű szlovák periodika segítségével pillanthatunk rá Pozsonyra, vagyis Szlovákiára, és megfigyelhetjük, vajon a szlovákiai városban miként üzemel az Uber.


Már a cím is sokat sejtető:

” A taxisok szerint az Uber sofőrjei bűncselekményt követnek el”

Pozsonyban az Uber sofőröknek ugyanolyan engedélyekkel kellene rendelkezniök, mint a taxisoknak – ám az Uberesek szerint nekik, akik egy okos telefonos applikáció révén szerzik utasaikat, nem.
Tehát Szlovákiában ugyanaz játszódik le, mint Európa és a világ számos városában, így Budapesten is: vagyis a taxisok nehezen viselik, hogy a számukra előírt számos terhet kikerülve, laikusok vigyék el fuvarjaikat, ezzel veszélyeztetve az ő kenyérkeresetüket.

Hogy mindezzel kapcsolatban mi a hivatalos véleménye az Ubernek? Hadd idézzünk a lapból:

“Az Uber honlapján közzétette, miszerint sofőrjeinek taxi-szolgáltatásra utaló koncesszióval kell rendelkeznie, valamint taxis igazolványt kell felmutatnia. A társaság azonban bevallotta, hogy nem az összes sofőrje felel meg ezeknek a feltételeknek.”

Arra alapozva, hogy a szlovák közlekedési minisztérium szóvivője kijelentett, már figyelmeztették az Ubert, hogy amennyiben sofőrjeik nem rendelkeznek a törvényben előírt iratokkal, bűncselekményt követnek el – a pozsonyi taxisok tüntetéssel nyomatékosítják – elvárják az állam hathatós közbeavatkozását!

2 thoughts on “A szomszédban bűncselekmény az Uber-sofőrködés”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.