Az autókölcsönzésről általában

Mikor bérlünk autót?

 

Gondolkozás az autókölcsönzésről
Autókölcsönzés vagy nem autókölcsönzés? – ez itt a kérdés!

Egy átlagember olyankor keres fel egy autókölcsönzőt, amikor átmenetileg szüksége van egy autóra.
Melyek ezek a szituációk?
Ha nyaralni megy, sokszor kényelmesebb és olcsóbb, ha repülővel megy. Viszont ritkán megy az ember külföldre pusztán a repülőtér kedvéért. Ilyenkor még el kell jutni végcélhoz, és ehhez nagyon kényelmes megoldás a repülőtéren átadott bérautó. Ilyenkor az ember a maga ura, nem kell egy ismeretlen országban tömegközlekedési útvonalat terveznie, megállókat keresni a csomagjával. Ha nincs elég aprója a helyi valutából, lehet, hogy nem is tud jegyet venni, akkor viszont először fel kell váltani a nagyobb címletet. Jóval egyszerűbb tehát, ha beül egy tiszta, kényelmes bérautóba, és a GPS-be beüti az úticélt és biztonságosan odavezet.

A szállodák és utazási irodák általában kínálnak fakultatív programokat, rendkívül borsos áron, de ezek komplett csomagok. Tehát hiába van úgy, hogy valakit nem érdekel az egyik programpont, de egy másik helyen szívesen maradna tovább. Sajnos menni kell tovább. Aki viszont gondol időben autókölcsönzésre, az ilyenkor is, tehát amikor nyaral, maga osztja be az idejét, és nem mások mondják meg, hogy mit kell látnia.
Olyan is megesik, hogy valakinek a saját autója – bármilyen okból – nem működik.
Egyre több szerviz kínál csereautót, de ezek legtöbbször gyenge minőségű, lelakott, nem üzembiztos autók. Ha vidékre vagy külföldre kell menni, ezek nem jönnek szóba.
De legyünk őszinték: akkor sem, ha valaki igényes a megjelenésére, a ruhája tisztaságára, de mindenekelőtt a családja biztonságára.
Az autókölcsönzés tehát sokszor a mobilitás megőrzését biztosítja.

Autókölcsönzés Budapesten

Budapesten rengeteg autókölcsönző közül választhatunk.
Nem érdemes a legolcsóbbat választani. Csodák nincsenek, ezeknél vagy a szolgáltatás gyenge minőségű, vagy a végelszámolásnál adódnak problémák, hogy az autóbérlés ára ezt sem meg azt sem tartalmazta, de hát ugye attól még ezeket ki kell fizetni.
Van olyan, hogy valakinek nincs is saját autója? Miért ne?! Egy autó fenntartása éves szinten több százezres, értékvesztéssel együtt sokszor milliós nagyságrendű tétel, egy autókölcsönzőnél viszont az autót bérlő ügyfelek megosztják egymás között a bérautó fenntartásának összes költségét. Így azok, akik pénztárcájukat és a környezetüket is kímélni akarják, csak azokra a napokra fizetnek egy-egy autóért, amikor azt valóban kihasználják.

Céges autóbérlés

Egy cég részére fontos az egységes megjelenés és a tervezhető, egyszerű folyamatok.
Egy céges autó fenntartása nem logikus lépés, ha a munka jó része az irodában zajlik. Az autókölcsönzés Budapest területén sokszor néhány kattintással elintézhető, legalábbis az online autóbérlés intézésére alkalmas honlappal rendelkező autókölcsönzőknél.
A bérlő cég az autókölcsönzésről kap egy számlát, melyet azonnal költségként könyvelhet el.
A céges autók fenntartására általában külön alkalmazottat kell foglalkoztatni, hiszen senki nem úgy szerződik egy céghez mérnöknek, közgazdásznak, üzletkötőnek vagy szakbiológusnak, hogy a céges autó összes nyűgjét is tartalmazná a munkaköri leírása. Ezért, különösen a mostani kedvező adózási szabályok mellett sokszor hosszú távon is megéri cégek részére az autókölcsönzés.

Így aztán nem kell senkinek azzal bajlódni, hogy a kolléga a saját kocsijából hány deci üzemanyagot használt el, és ténylegesen mennyi fenntartási költsége és értékvesztése keletkezett abból a Budapest-Debrecen-Budapest viszonylatú céges útból, amit könnyen meg lehet oldani autókölcsönzéssel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.