Az ötödik utas

Ha ittál, ki vigyen haza?
Az izlandi rendőrség kérdése: ha ittál, ki vigyen haza?

Nézem a Facebookon a képet, valaki az izlandi rendőrség PR főnökét dicséri, s megtette a szívességet is, hogy magyarra fordította a kérdést:

Ittál? Akkor döntsd el, hogy ki vigyen haza!

A képen balra egy taxi és egy taxis áll, aztán egy rendőrautó és rendőr következik, majd egy mentőautó és egy mentősofőr sorakozik fel.

A negyedik autóval és sofőrjével kicsit bajban vagyok, mert nem tudom, Izlandon ilyen-e a halottas kocsi vagy másmilyen, és az autó sofőrje sem igazít el a kérdésben, mert nem tudom, hogy a távoli földdarab gyászhuszárai milyen viseletet hordanak – így csak valószínűsítem, hogy bizony hullaszállítóról lehet szó.

Magyar viszonylatban is megállja a helyét a valóban szellemes kép – és itt nem a holtak szellemére gondolok!

Ám egy ötödik autó hiányzik a képről!

Ez pedig mi más is lehetne, mint annak az autósnak a személygépkocsija, aki láthatatlanul is a kép főszereplője, vagyis annak a sofőrnek a járgánya, aki ivott!
És az ötödik egyén ki más is lehetne, mint a SOFŐRSZOLGÁLAT embere – magyar viszonylatban a SOFŐRÖM SOFŐRSZOLGÁLAT tapasztalt gépkocsivezetője!

Ugyanis a Sofőröm Sofőrszolgálatot éppen erre találták ki – ha ivott a személyautó vezetője, de mégis a saját autójával akar eljutni valahová, akkor ez a szolgálat rendelkezésre áll. És így a másik négy autót és sofőrt akár le is radírozhatjuk az izlandi és az elképzelt magyar fotóról is.

A magyar, budapesti sofőrszolgálat honlapja:
> Sofőröm Sofőrszolgálat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.