Az Uber überel?

Uber vagy sofőrszolgálat?

Néhány napja Budapesten elindult az Uber szolgáltatása.
Kérdezik, vajon milyen következménnyel fog ez járni a Koala Autorent ismert szolgáltatására nézve, vagyis a Sofőröm Sofőrszolgálatra vonatkozóan.

A témával foglalkozó sajtócikkek és az online kiadványok írásai elsősorban az Uber és a taxitársaságok közötti viszonyt mérlegelik és megállapítják, hogy a világ 220 városának javában – ahol az Uber piacot nyitott – kemény taxis érdeksérelmekre és súrlódásokra került sor.

Ez persze érthető is – mármint a súrlódások, perek, veszekedések olykor a rongálás és a tettlegesség -, hiszen a taxisok kemény kiadások mellett, komoly szabályozások súlya alatt űzik kenyérkereső foglalkozásukat.

De térjünk a lényegre: Uber és a sofőrszolgálatok kapcsolata, vagyis az Uber übereli-e a sofőrszolgálatokat?
Nos, míg az Uber konkurenciát jelent a taxisoknak, addig a sofőrszolgálatoknak, így a Sofőröm Sofőrszolgálatnak – nem!
Hiszen a lényeges különbség az, hogy a sofőrszolgálat az ügyfél saját autóján viszi haza utasát, vagyis autót és autóst “egy packban” szállítja, míg a taxi és az Uber szolgáltatásban résztvevők csak az utast viszik a kívánt helyre.

Ismerje meg részletesebben is a Koala Autorent speciális szolgáltatásának, a Sofőröm Sofőrszolgálatnak a működését, a rendszerét, a tarifáit.

> Sofőrszolgálat Budapest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.