Google-Uber

Google: dupla Uber

Egy hír és egy előkép az autókölcsönzés-autóbérlés és a sofőrszolgálat jövőjéről

Nem kell hozzá Google szemüveg, hogy lássuk, érzékeljük és értelmezzük, továbbá tároljuk is azt a korábbi információt, mely szerint  az Uber-ben bizony ott lappang a keresőóriás tudása, piaci ismerete.

A Google műholdja és utcai kamerái révén készült térképek, a keresési technológia birtoklása mindeddig nagyszerű alapot biztosított az Uber számára.


Az Uber igazgatóságában a Google is delegált vezetőt, így a két cég együttműködése a harmónia jeleit mutatta.
Eddig.

Ám a Bloomberg szerint vége lesz hamarosan a nagyszerűen funkcionáló násznak, mivel a Google saját “ubert” fejleszt és ezt a produktumot vélhetően “összeházasítja” a gépkocsivezető nélküli autójával.

Ilyenkor persze meglendül az ember fantáziája…

Látom is lelki szemeim előtt Budapestet, ahol már nem létezik sofőrös taxi, sőt, taxi sem létezik.
Viszont sofőr nélküli autók közlekednek, s mobiltelefonról  hívhatjuk a legközelebb parkoló Google-Ubert.
Bezárnak az autókereskedések, hiszen senki nem fog autót vásárolni, ha már sofőr nélküli autókkal, ráadásul rettentő olcsón közlekedhet.
A sofőrszolgálatok is csak néhány emberrel üzemelnek majd, mert egyre kevesebb ember rendelkezik majd jogosítvánnyal, a sofőrök ára így az egekbe emelkedik. Ebből következően csupán a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, hogy élő sofőrt béreljenek – természetesen a Sofőröm Sofőrszolgálattól – valamilyen régi időből megmaradt, kormánnyal és pedálokkal rendelkező autójukhoz.
Így az autókölcsönzők nagy része is el fog hullani az éles  konkurenciaharcban. (Ezek közül természetesen a Koala Autorent fog kiemelkedni.)

Ám egyelőre még maradt egy kis ideje az autókölcsönzőknek, autóbérlőknek és a sofőrszolgálatoknak, hogy felkészüljenek a Google-Uber utáni időszakra. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.