Ha eltörött a bal lába

Aki sosem él majd az autó kölcsönzéssel

Álljon itt egy példabeszéd!
Példás Ernő példásan élt. Rendezett körülmények között boldogította családját, szolid bankbetétben gyűjtötték a pénzt, a gyerekeket rendesen vitték alsó középkategóriás autójukkal az iskolába.
Szóval Példás Ernő példásan élt.
Ha vezetett nem ivott alkoholt, nem telefonált a sofőrülésből, nem üvöltött ki az autó ablakán, hogy te barom, nem látsz a szemedtől? – mint ahogy a futballmérkőzéseken se csatlakozott a rasszista rigmusokat kiabálókhoz.


– Én sohasem fogok autót bérelni, messze elkerülöm az autókölcsönzőket! – szokta mondani barátainak, akik közül nem is egy olykor-olykor felkereste a Koala Autorent autókölcsönzőt Budapesten.
Hja, ha vinni kellett a nagyfatert meg a nagymutert is a nyaralásra – az anyósról már nem is beszélve -, és kicsinynek bizonyult a nagycsalád számára a családi kisautó.
– Flancoltok, gyerekek, hiába hadováltok! – szólta le ilyenkor Példás Ernő a haveri kört.
Történt egyszer, hogy grundfocizás közben – mert Példás Ernő az egészségére is adott – egy rossz lépés következtében eltörött a bal lába.
Gipsz került arra a fránya végtagra – és ebből következően megakadt az addig példásan futó családi gépezet.
A gyerekek buszra szálltak és elkéstek az iskolából, az asszony mafla nagy szatyrokkal járta az üzleteket – és sorolhatnám sokáig.

Egyik nap meglátogatták Példást a barátai. Vittek neki egy 100%-os narancslét és egy utalványt, amely azt bizonyította, hogy egy hétre béreltek neki egy automata sebváltós kisautót a Koalától.
Innen választottak:
> Automata autóbérlés

Ha ne adj Isten eltörne az Ön barátjának a lába, ugye, tudja mi a teendő?! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.